Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, cin, lahanalı

Çin Böreği (Lahanalı)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Böreği (Lahanalı)



Çin Böreği (Lahanalı)

Malzemeler:
250 gr kıyma
2 pırasa
2 lahana yaprağı
2-3 rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı köri
4 yufka
Tuz
Karabiber
Kızartmak için yağ

Yapılışı:
Kıyma hafif kavrulur Pırasa ve lahana incecik kıyılır, havuç rendelenip eklenir ve kendi suyu ile pişirilir Piştikten sonra biraz tuz, bir çay kaşığı köri konup karıştırılır 2 yufka sıvıyağ ve su karışımı ile yağlanır, üstüne diğer 2 yufka serilir Yufkalar önce ikiye sonra her parça 8'e bölünür Parçaların arasında hazırlanan malzeme konulup sigara böreği gibi sarılır Bu hazırlıkların bir gün önceden yapılması, böreklerin bir gün dinlendikten sonra pişirilmesi gerekir Çırpılmış yumurtaya batırılarak, dövülmüş ekmek içine bulanarak tepside pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.