Mantar Ve Patatesli Kiş Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Ve Patatesli Kiş TarifiMantar ve Patatesli Kiş Tarifi Malzemeler: 6 patates 1 kg mantar 2 su bardağı süt 4 kahve fincanı margarin 2 çorba kaşığı kekik 2 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tuz 5 yaprak milföy hamuru 200 gr dilimlenmiş kaşar peyniri Yapılışı: Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin Süt ve margarini ilave edip iyice karıştırarak yedirin Tuz, kekik ve kırmızıbiberi ekleyin Mantarı ince ince doğrayıp haşlayın Patates püresine ilave edip karıştırın Milföy hamurlarını biraz açın Fırın tepsisine milföy hamurlarını tepsinin zeminini kapatacak şekilde yerleştirin Üstüne hazırladığınız püreli karışımın yarısını ilave edin Dilimlenmiş kaşar peynirini pürenin üzerini kapatacak şekilde dizin Kalan püreli karışımı da ilave edip 200 dereceye ayarlı fırında 20 dk pişirin Dilerseniz fırına vermeden önce üzerine kaşar rendesi serpin Dilimleyip sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|