Baklava Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklava Börek TarifiBaklava Börek Tarifi 4 adet yufka 30- 40 adet baklava yufkası 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağı 1 demet taze soğan 500 gram beyaz peynir 3 adet haşlanmış patates 6 dal maydanoz Öncelikle tepsiyi bolca yağlayın 2 adet normal yufkayı yaydıktan sonra üzerine tam ölçüp yufkaları kesin Ve alt kısma yaklaşık olarak 20 adet yufkayı yerleştirin Peynirleri ufalayın, taze soğanı kıyın, haşlanmış patatesi ezin Bu karışımı maydanozla harmanlayıp yufkaların üzerine serpin Diğer yufkaları üzerine dizin ve dilimlere ayırın Bir kabın içinde yumurta ve sıvı yağı karıştırın, isterseniz eritilmiş Teremyağ da ekleyebilirsiniz Bu karışımı yufkaların üzerine gezdirin 200 derecedeki fırında kızarıncaya dek pişirin İstersaniz daha sonra ocak üzerinde de ısıtıp çıtır çıtır hale getirebilirsiniz Baklava yufkası bu böreğe ayrı bir lezzet katıyor Bu şekilde hazırlanan böreği uzun süre derin dondurucuda beklettikten sonra da pişirebilirsiniz
|
|
|
|