Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
katmeri, tarifi, trakya

Trakya Katmeri Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Trakya Katmeri Tarifi



Trakya Katmeri Tarifi

MALZEMELER:
Yeterince un tuz
Su(istege kalmis coklukta)
Yagsiz peynir
İcine sürmek icin az margarin
Kizartmak icin sivi yag (az miktarda)
Yine istege göre az yada cok tereyagı

YAPILISI:
Un tuz su ile cok sert olmayan bir hamur tutululur On dakika dinlendirilir Hamurun tümü yuvarlanir altina üstüne un konularak biraz daha beklenir (acilma kolayligi yönünden) Oklava ile bütün parca kalin bir sekilde acilir(yufka gibi olmasin) Üstüne margarini sürün, ufalamis oldugunuz yagsiz peyniri dagiti Sonra rula seklinde yuvarlayin İki ucu kapatinki malzeme disari cikmasin Ruladan mandalina büyüklügünde kesin herkesimde uclari kapatmayi unutmayin Parcalari kesilen yerlerinden üzerine bastirin hepsini hazirlayin bu sekilde Sonra fazla bastirmadan yavas yavas acin tava büyüklügünde (kesinlikle fazla inceltmeyin)tavaya isterseniz az yag koyup iki tarafini kizartın yada yagsiz pisirip tereyagla yaglayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.