Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru)Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru) Milföy hamuru Pasta kremi 5 adet portakal 250 gr tozşeker (10 çorba kaşığı) 1 su bardağı su 6-7 adet jelatin yaprağı Milföy hamurunu kalıba döşeyip pişiriniz 5 adet portakalın suyunu çıkarınız Portakal suyuna tozşekeri koyup, eritiniz Jelatin yapraklarını yıkayıp, 1 bardak ılık su içerisinde jelatini eritiniz Portakal suyuna jelatinli suyu ilâve edip, hepsini çok ince delikli bir süzgeçten geçiriniz Tart kalıbınız büyüklüğündeki bir kaba bu jelatinli portakal suyunu koyup, buzdolabında dondurunuz Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp, içine pasta kremini koyup, çevresi kadar yayınız Donan portakallı jelatin kabını sıcak suyun içine kalıpla sokup, jelatini biraz gevşetiniz Tartınızın üzerine jelatini ters çeviriniz Elinizle biraz düzeltiniz (kayma yaptıysanız) Sonra jelatini eritmeden servis yapınız Not: Portakallı jelatini dondururken suya küçük parçalar halinde muz, portakal, mandalina vb da doğrayıp dondurursanız görünümü daha başka türlü olur Böylece bir tart çeşidi daha kazanmış olursunuz |
|