Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, jöleli, milföy, tarifi, tart

Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru)



Jöleli Tart Tarifi (Milföy Hamuru)

Milföy hamuru

Pasta kremi

5 adet portakal

250 gr tozşeker (10 çorba kaşığı)

1 su bardağı su

6-7 adet jelatin yaprağı

Milföy hamurunu kalıba döşeyip pişiriniz

5 adet portakalın suyunu çıkarınız

Portakal suyuna tozşekeri koyup, eritiniz

Jelatin yapraklarını yıkayıp, 1 bardak ılık su içerisinde jelatini eritiniz

Portakal suyuna jelatinli suyu ilâve edip, hepsini çok ince delikli bir süzgeçten geçiriniz

Tart kalıbınız büyüklüğündeki bir kaba bu jelatinli portakal suyunu koyup, buzdolabında dondurunuz

Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp, içine pasta kremini koyup, çevresi kadar yayınız

Donan portakallı jelatin kabını sıcak suyun içine kalıpla sokup, jelatini biraz gevşetiniz

Tartınızın üzerine jelatini ters çeviriniz

Elinizle biraz düzeltiniz (kayma yaptıysanız)

Sonra jelatini eritmeden servis yapınız

Not: Portakallı jelatini dondururken suya küçük parçalar halinde muz, portakal, mandalina vb da doğrayıp dondurursanız görünümü daha başka türlü olur Böylece bir tart çeşidi daha kazanmış olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.