![]() |
Kolay Enginarlı Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Enginarlı Börek Tarifi250 gr ![]() 500 gr ![]() 1 su bardağı sıcak su 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta Biraz tuz İçi için: 1 kutu enginar konservesi 125 gr ![]() 2 çorba kaşığı un 1,5 su bardağı süt 1 çay bardağı kaşarpeyniri rendesi 250 gr ![]() ![]() Unu ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız ![]() Hamuru iki eşit parçaya ayırıp, 10-15 dakika dinlendiriniz ![]() Küçük paket margarinin yarısını, 2 çorba kaşığı unu bir tencereye koyup, ateş üzerinde hafif pembe renkte kavurunuz ![]() Ateşten alıp, sütü koyarak iyice eziniz ![]() ![]() Enginarları kutudan çıkarıp, ufak ufak doğrayıp, sosa ilâve ediniz ![]() Ateşten alıp, kaşarpeyniri rendesini serpip bir kenara bırakınız ![]() Hamurun bir parçasını açıp, yağlanmış tepsiye yayınız ![]() ![]() İkinci hamuru merdaneyle açıp, sosun üzerine kapatınız ![]() Yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında 30-35 dakika altı ve üstü pembe renge gelene kadar pişiriniz ![]() Dilimlere kesip, sıcak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|