Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, delioğlan, sarığı, tarifi

Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi



Delioğlan Sarığı (börek) Tarifi

Malzemeler
4 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
Ilık Su, Tuz
1 Çay Kaşığı Nişasta
8 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Beyaz Peynir



Yemegin Yapilisi
Unu derin bir kaba eleyin Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın 10 dakika yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin Daha sonra elinizle uzun bir şekil verip, düz bir zemine koyun
16 adet beze koparın Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, üzerine nişasta serpip açın Tereyağını eritin Fırça ile hamura sürün 4?er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun Her grubu tepsi büyüklüğünde açın Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun Rulo biçiminde sarın
Diğer yufkaları da rulo şeklinde sarın Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepside gül böreği şeklinde sarın Diğer ruloları da onların etrafına gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin
Not: Delioğlan Sarığı, bayramlarda Safranbolu?da konuklara ikram edilir Bu hamura dilerseniz ceviz koyup pişirebilir, üzerine şerbet gezdirebilirsiniz Bu şekilde hazırlanan biçimde de ?Delioğlan Sarığı Tatlısı? denirAFIYET OLSUN


Alıntı Yaparak Cevapla

Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi



tarif icin tesekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi



Delioğlan Sarığı Tarifi

Malzemeler :
  • 4 su b buğday unu
    2 çorba k sıvıyağ
    1 yumurta
    Tuz
    Alabildiği kadar su İç harcı için:
    250 gr beyaz peynir
    1 tutam maydanoz Üzeri için:
    100 gr tereyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı buğday unu alınÜzerine sıvıyağ ve 1adet yumurta kırınÜzerine tuz ve ılık su ilave edip hamuru yoğurunİç harcı için 250 grbeyaz peyniri rendeleyin 1 tutam maydanozu ince olarak kesinBeyaz peyniri be maydanozu karıştırınHazırladığınız hamuru 4 bezeye bölünHamurları ilk önce merdane ile daha sonra ise oklava ile ince olarak açın

Açtığınız hamurların içine peynirli iç harçtan paylaştırınHamuru bir ucundan başlayıp iyice sarınYuvarlak bir fırın tepsisine sırayla hamurları sarınÜzerine yumurta sarısı ve eritilmiş olan tereyağını sürünDeli oğlan sarığını önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.