Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erişte, safranlı, tarifi

Safranlı Erişte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Erişte Tarifi



Safranlı Erişte Tarifi

1 tatlı kaşığı safran
1 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
Aalabildiği kadar un

Safran 1 çay bardağı suda yarım saat bekletilir Yoğurma kabına yumurtalar, suyuyla birlikte safran ve tuz konur, parmak uçlarıyla karıştırılır Sonra irmik ve sert bir kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra iki parçaya ayrılır Her parça oklavayla bıçık sırtı kalınlığında açılır Hamurların nemi gitmesi için yarım saat dinlendirilir Sonra iki parmak eninde çubuklar kesilir Çubuklar da yarım santım kalınlığında kesilir Havadar gölge bir yere serilir Ara sıra karıştırılır Tamamen kuruyunca bez torbaya doldurulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.