![]() |
Hindistan Cevizli Kağıt Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizli Kağıt Keki TarifiHindistan Cevizli Kağıt Keki Tarifi 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 1,5 su bardağı pudra şekeri 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml) 1 su bardağı hindistancevizi 1,5 çay kaşığı karbonat 3 su bardağı un 1 paket vanilya Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın ![]() ![]() Sıvıyağı ekleyip 2-3 dakika daha çırpın ![]() ![]() Son olarak, vanilya, karbonat, hindistan cevizi ve unu da katıp malzemeler iyice özleşinceye kadar karıştırın ![]() ![]() Mafin kalıplarını oda sıcaklığında yumuşamış margarinle iyice yağlayın ya da kağıt kalıpları hazırlayın ![]() Hazırladığınız hamuru kaşıkla kalıpların yarısına gelecek şekilde (üzerlerinde kabarma payı bırakarak) doldurun ![]() ![]() Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu kekin içine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış ayva da katabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hindistan Cevizli Kağıt Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizli Kağıt Keki Tarifi3 adet yumurta 1 ![]() ½ su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml) 1 su bardağı hindistancevizi 1 ![]() 3 su bardağı un 1 paket vanilya Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın ![]() ![]() Sıvıyağı ekleyip 2-3 dakika daha çırpın ![]() ![]() Son olarak, vanilya, karbonat, hindistancevizi ve unu da katıp malzemeler iyice özleşinceye kadar karıştırın ![]() ![]() Mafin kalıplarını oda sıcaklığında yumuşamış margarinle iyice yağlayın ya da kağıt kalıpları hazırlayın ![]() Hazırladığınız hamuru kaşıkla kalıpların yarısına gelecek şekilde (üzerlerinde kabarma payı bırakarak) doldurun ![]() ![]() Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu kekin içine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış ayva da katabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|