Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, pide, tarifi

Pide Ekmeği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pide Ekmeği Tarifi



Pide Ekmeği Tarifi

1 Bardak ilik su{Sicak olmasin}

1,5 Tatli kasigi toz maya{tazesi olsun

1-2 ayda bayatliyabilirler}

2 Tatli kasigi sekeride,kabda karistirip

10 dakka bekletinSonra

3 Yemek kasigi sivi yay koyun

1 Bardak un ilave edip karstirin,evet civiktir

5-10 dakka beklesin{Maya civik ve sekerli ortamda daha hizli calisir}

Simdi 1 bardak un daha ilave edin ustune hemen 2 tatli kasigi tuz serpin,1 tatli kasigi daha seker serpin karistirmaya devam edinHamur normalden yumusak birazda ele yapiskan olsunEger fazla ise yarim bardak un daha ilave edin yogurun{2-3 dakka} Yumusak ve yapiskan bir hamur yapinElinizi yaglayin hamuru toparlayip etrafinida hafif yaglayarak ustunu bezle kapatip 30 dakka kabarmaya birakin

Masaya hafif misir unu serpin,hamurlardan 100-150 gr kadar toplar yapin,bu arada eliniz yapismasin diye yagli olsun masaya hepsini aralikli koyun5-10 dakka sonra parmak uclarinizla ayri ayri hamurlarin her tarafina bastirip hem hamuru hemde icindeki gazi yayin10-12cm kadar yayilsin Ustune butun yumurtayi,bir Yemek kasigi suyu cirparak her tarafina hepsinede surunSonra parmak uclarinizla ve araliklarla hamuru bastirin,90 derece cevirip ayni seyi gene yapin,kenar payi birakin,daha cok kaparir Tepsiye az bir yag surup ustune misir unu serpin az olsun hertarafa serpinhamurlari iiki elinizle altindan tutup tepsiye koyarken biraz gerdirin tepsiye yerlestirin Ustune susam serpin30 dakka kabarmasini bekleyin Firin onceden 230C ye isinms olsunTepsiyi iceriye koyun 5 dakka sonra tepsinin arkasini one cevirin,5 dakka daha pisin,firin elektrikli ise,altini kapatip ust isiyi acin 2-3 dakkada pideler guzelce kizarir,gene arada bir cevirmeyi unutmayin firin gazli ise tepsiyi bir ust rafa koyup ustunu kizartin Bu tarifde pideler cok hafif,guzel kabarmis ve lezzetli olurlarIyice soguduktan sonra naylon torbaya koyup dondurabilirsiniz 1-2 hafta sonra disari cikartip cozulsun Aynen firindan cikmis gibi yumusakdir,onceden isitilmis firinda 3-4 dakkada ayni lezzet ve yumusaklikda PIDE EKMEGINIZ HAZIRDIR

Not: Bu pide digerlerinden farklidir, begeneceksiniz, bekletilme ve calisma sekli puf noktasidir Hafif ve kabarikdir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.