![]() |
Petek Ekmek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Petek Ekmek TarifiPetek Ekmek Tarifi Malzemeler: 1 bardak tam buğday unu 2,5- 3 bardak beyaz un 1 paket kuru maya (10-11 gr ![]() Yarım bardak süt (ılık) 1 bardak su (ılık) 1 kaşık tereyağı 2 kaşık zeytinyağı 1 tatlıkaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker Yumurta sarısı (üzeri için) Susam, çörekotu Yapılışı: Ilık suda mayayı eritin, oda sıcaklığında tereyağı, zeytinyağı ve ılık sütü ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur mayalandıktan sonra yuvarlak yaklaşık 30 cm ![]() ![]() ![]() 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|