Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hıtap, tarifi

Hıtap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hıtap Tarifi



Hıtap Tarifi

Malzemeler

5 bardak un (yarı yarıya tam buğday unu da olabilir)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar su
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Unu yoğurma kabına alın, üzerine kabartma tozunu ve tuzunu ilave edin
Karışımı havuz yapın, yumurtayı içine kırın Yine havuzun içine suyu da ilave ederek yoğurun Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yarım saat dinlendirin
Cevizden büyük bezeler alarak merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde hamurlar açın
Kızgın yağda önlü arkalı kızartın Yağını iyice süzdürerek servis tabağına alın ve mutlaka sıcak servis yapın

Not:
1 Çok çabuk kızardığı için çok kısa sürede çevirmeniz gerekir
2 İçine tulum peyniri veya beyaz peynir koyup sararak da servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.