Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, fransız, kaşık, tarifi

Fransız Kaşık Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Kaşık Çöreği Tarifi



Fransız Kaşık Çöreği Tarifi

Malzemeler: (Yaklaşık 20 adet çıkar)
200 gr un
1+1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
250 gr süt

Un, kabartma tozu, tuz ve şekeri eleyin Ortasında bir çukur açıp, yumurta ve sütün yarısını koyarak düzgün bir hamur yapın Kalan sütü de yavaş yavaş ekleyerek, hamuru kalınlaştırın Kalın bir tavayı yağlayıp ateşe oturtun ve kızgınlığını, içine bir parça hamur atarak deneyin Hamurdan kaşıkla parçalar alıp, tavaya atın ve üstünde kabarcıklar belirene, dek, 2 dakika, kızartıp, tahta paletle diğer yüzünü çevirin Pişen çöreklerin soğumalarını önlemek için, bir havlunun arasına koyun ve hepsi piştiğinde, henüz soğumadan, tereyağı ve reçel, ya da bal ile sıcak sıcak servisini yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.