Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, fransız, tarifi, üzümlü

Fransız Üzümlü Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Üzümlü Çöreği Tarifi



Fransız Üzümlü Çöreği Tarifi

400 gr un
2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
100 gr margarin
1 yumurta, hafif çırpılmış
200 gr süt

İçi ve Üstü:
25 gr margarin ya da tereyağı
100 gr kuru üzüm
1/2 çay kaşığı hindistancevizi tozu
100 gr şeker
Biraz tuz

Un ve tuzu eleyin Tereyağını un ile ovuşturun Yumurta ve yumuşak ancak yapışkan olmayacak bir hamur oluşana dek süt ekleyin Unlanmış bir yüzeyde hafif yoğurun Hamuru iki parçaya ayırıp, her birini 20 cm çapında daire haline getirin Dairelerden birini yağlanıp unlanmış tepsiye koyup üstüne tereyağı ya da margarin sürün Üzüm, hindistancevizi tozu ve şekerin hemen hemen hepsini karıştırıp tereyağını üstüne yayın Diğer hamuru bunların üzerine yerleştirin Hamurun üstüne de fırça ile süt sürüp kalan şekeri serpiştirin Orta ısıdaki fırında kabarıp üstü koyulaşana dek, 45 dakika, pişirin Fırından alıp 10 dakika beklettikten sonra, henüz ılıkken servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.