![]() |
İspanaklı Makarna Tarifi ( İzmir ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Makarna Tarifi ( İzmir )Ispanaklı Makarna Tarifi ( İzmir ) Malzemeler 1 paket penne makarna (kısa herhangi bir makarna kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy domates 3 diş sarımsak 200-250 gr ıspanak yaprağı 8-10 adet kurutulmuş domates (konserve kurutulmuş ya da köz domates kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı+25 gr tereyağı 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri için; 5-6 yemek kaşığı ince kıyılmış parmesan peyniri (tulum peyniri de kullanabilirsiniz) Yapılışı Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not; Makarnayı sulu olarak süzün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanaklı Makarna Tarifi ( İzmir ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Makarna Tarifi ( İzmir )2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 1 kg ![]() 1 paket kalın fırın makarna Tuz, karabiber Beşamel sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı soğuk süt Su Makarnayı haşlayıp, süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|