Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, enerjisi, hakkında, işık, kısa

İşık Enerjisi Hakkında Kısa Bilgiler

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşık Enerjisi Hakkında Kısa Bilgiler

Işık enerjisi bir fiziksel niceliktir ve insan gözünün algıladığı ışık enerjisinin miktarını ifade eder Bu tariften de anlaşıldığı gibi ışık enerjisi hem ışınım yapan kaynağın gücüne hem de insan gözünün özelliğine bağlıdır SI birimi MKS sisteminde lumen•saniye dir(lm•s kısaltmasıyla gösterilir) Aynı birim fotoğrafçılıkta büyük yenilikler yapmış olan İngiliz bilim adamı William Fox Talbot (1800-1877) adına izafeten talbot olarak ta bilinir Ancak talbot henüz bir SI birim olarak tescil edilmemiştir

Işık akısı ve ışık enerjisi
Gözün algıladığı elektromayetik güce ışık akısı denildiği için gözün algıladığı enerji de ışık akısı ile bu akının süresinin çarpımı olarak ifade edilir
Burada Φ ışık aksı t zaman ve Q de ışık enerjisidirMKS sisteminde ışık akısının SI birimi lumen zamanın SI birimi ise saniyedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com