Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amyant, asbest, nelerdir, türleri

Amyant (Asbest) Nedir ? Asbest Türleri Nelerdir ?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

-Asbest Nedir?
- Asbest Türleri Nelerdir?

Asbest ya da amyant, ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda kanserojen bir mineral Halk arasında ak toprak, çorak toprak, gök toprak, çelpek, höllük veya ceren toprağı gibi isimlerle de bilinir

Asbest Türleri

Beyaz asbest

Beyaz asbest olarak bilinen krisotil, yılantaşından elde edilir Birçok ülkede kullanımı tamamen yasaklanmıştır ABD'de ve bazı Avrupa ülkelerinde çok kısıtlı kullanımına izin verilir Oldukça esnek olduğu için kumaş yapımında da kullanılabilir CAS no'su 12001-29-5'tirvede evlerın catılarında kullanılabılır

Kahverengi asbest

Kahverengi asbest olarak bilinen amosit daha çok Afrika'da çıkarılır Kimyasal formülü Fe7Si8O22(OH)2 olan amosit de diğer asbest türleri gibi çok tehlikelidir CAS no'su 12172-73-5'tir

Mavi asbest

CAS no'su 12001-28-4 olan krosidolit başlıca Afrika ve Avustralya'da çıkarılır Kimyasal formüllerinden biri Na2Fe2+3Fe3+2Si8O22(OH)2 olan krosidolit en tehlikeli asbest türü olarak bilinir

Beyaz, kahverengi ve mavi asbest dışında başka bir çok asbest türü de doğada bol miktarda bulunmaktadır Bu asbest türlerinin kayıt edilmesi ve sınıflandırılması çalışmaları halen devam etmektedir

Asbestin Kullanım Alanları

3000' den fazla kullanım alanı olan asbestten, özellikle gemi, uçak, otomobil sanayiinde, makine konstrüksiyonlarında yağlayıcı madde ve sızdırmazlık elemanı olarak, inşaat sektöründe, ısı ve ses izolasyonunda yaygın olarak yararlanılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Nevşehir'deki akciğer caların bir numaralı ismi değil miydi? Kullanım alanlarını görünce çok şaşırdım
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com