Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çıkartıldı, okulları, yüksek, yıla, şokmeslek

Şok!Meslek Yüksek Okulları 4 Yıla Çıkartıldı!

Eski 08-07-2007   #1
angelesdream
icon109

Şok!Meslek Yüksek Okulları 4 Yıla Çıkartıldı!

YÖK, Meslek Yüksek Okullarında reform niteliğinde bir karar aldı Meslek Yüksek Okullarını 4 yıla çıkarılıyor Aynı isimle 6 yeni fakültenin açılması da gündemde

Yükseköğretim Kurulu, 11 Temmuz 2007 tarihli Genel Kurul Toplantısında; Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk
, Süleyman Demirel Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan Teknik Eğitim Fakültelerinin, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesine dönüştürülmesine, Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ Üniversiteleri bünyesinde Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri kurulmasına, Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bünyesinde yer alan Teknik Eğitim Fakültelerinin, meslek liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitimine devam etmesine ve bu iki üniversitede, Teknik Eğitim Fakültelerinin yanında, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültelerinin kurulmasına karar verdi

Böylece, 23 üniversitede Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesinin kurulması ve iki üniversitedeki Teknik Eğitim Fakültesinin işlevini sürdürmesi kararlaştırıldı

Hazırlığı 2 yıldan beri devam eden ve gerekçesi, YÖK tarafından Şubat 2007’de yayımlanan “Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi” raporunda açıklanan çalışma, meslek lisesi çıkışlılara, alanlarının devamı niteliğinde 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı vereceği gibi, önlisans düzeyinde eğitim yapan MYO çıkışlılara
, 2+2 ( lisans tamamlama) fırsatı da getirecek

Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri, iş dünyasının taleplerine uygun nitelikte, lisans düzeyinde eleman yetiştirmek üzere, uygulama ağırlıklı eğitim yapacak

Halen teknik eğitim fakültesi olarak eğitim yapan kurumların yeni yapıya dönüştürülmeleri ve bunlara ilave olarak, aynı isimle 6 yeni fakültenin açılması, ilgili kararın yasalaşmasından sonra gerçekleşeceği bildirildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-07-2007   #2
Ergenekon

meslek okullarının kaderini aynı statüde olan imam hatip liseleri inatlaşmasına feda etmemek gerek, mesleki eğitim, ara eleman, teknik eleman sıkıntısı çekilen bir ortamda meslek liselerinin özendirici olması gerek, genel liselere yığılma da bu şekilde asgariye indirilir
haber için teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-07-2007   #3
ERen

Eğer myo 4 yıllık olursa çok iyi olur Ergenekon un dediği gibi meslek liseleri İmam hatip liseleri yüzünden kurban edliyorBana görede meslek liseleri özendirici olmalı piyasada bir sürü açıklık olan meslekler varDüz liselerden mezun olanların öss yi kazanmaktan başka çareleri yok meslek liselerinin ise elinde bir meslek oluyor ve üniversiteye gitmeden bile piyasada çok rahat iş bulabiliyolar(Bazı bölümler hariç)

Bilgilendirdiğin için teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com