![]() |
Sevgiliye Özel Menü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgiliye Özel MenüAŞK DOLU KALPLER Hazırlama süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 15-20 dakika 8-10 kişilik Gerekli malzeme: 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı eritilmiş margarin 1 çay bardağı yoğurt o 4 su bardağı un Yarım çay bardağı pudraşeker 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya 3-4 çorba kaşığı marmelat Üzerine serpmek için: Pudraşeker Yapılışı: Sıvıyağ, eritilmiş margarin, yoğurt, pudraşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp karıştırın ![]() ![]() Yağlı karışıma ekleyip yoğurun ![]() Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() Bütün haldeki hamurların üzerine içlerini çıkardığınız hamurları yerleştirin ![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin ![]() ![]() Bisküvilerin ortasındaki boşluklara marmelada paylaştırın ![]() ![]() SEVGİ TOPLARI Hazırlama süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 20 dakika 8-10 kişilik Gerekli malzeme: 2 yumurta o 250 gr margarin 3 su bardağı un o 1 su bardağı pudraşeker Yarım paket kabartma tozu 1 çay bardağı hindistancevizi Üzerine serpmek için: 1 çay bardağı hindistancevizi Yapılışı: Margarini oda ısısında yumuşatın ![]() Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın ![]() ![]() Un, kabartma tozu ve hindistancevizi ilave edip yoğurun ![]() ![]() Hamurların bir yüzünü sırasıyla yumurta akı ve hindistancevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin ![]() ![]() AFRODİZYAK KURABİYE Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 15-20 dakika 8-10 kişilik Gerekli malzeme: 1 yumurta o 125 gr margarin 3 kahve fincanı yoğurt 4 su bardağı un o 3 kahve fincanı tozşeker 1 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı kuru üzüm 3 çorba kaşığı iri dövülmüş fındık 1 çorba kaşığı kuşüzümü 3 çorba kaşığı çam fıstığı 3 çorba kaşığı antepfıstığı 1 tatlı kaşığı tarçın Yapılışı: Margarini oda ısısında yumuşatın ![]() ![]() ![]() Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun ![]() Kuru üzüm, fındık kuşüzümü, çam fıstığı, antepfıstığı ve tarçın ekleyip bir süre daha yoğurun ![]() Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin ![]() ![]() VİYANA KAHVESİ 4 kişilik Gerekli malzeme: 4 su bardağı sütlü kahve 80 gr rendelenmiş sütlü çikolata 2 su bardağı çırpılmış kremşanti 1 çorba kaşığı damla çikolata Yapılışı: Sütlü kahve ve rendelenmiş çikolatayı fincanlara paylaştırıp karıştırın ![]() Kremşantiyi krema sıkma torbasına doldurup kahvelerin üzerine sıkın ![]() Üzerlerine damla çikolata serpiştirip servis yapın ![]() KALPTEN KALBE Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 15 dakika 6 kişilik Gerekli malzeme: 1 hazır sade kek 2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 45 gr margarin 1 paket vanilya 1 su bardağı tozşeker 1 parça dövülmüş damla sakızı 250 gr çilek Yapılışı: Margarini tencereye alıp eritin ![]() ![]() ![]() Muhallebi koyulaşmaya başladığında vanilya, şeker ve damla sakızını ekleyin ![]() ![]() Kekin alt parçasının üzerine muhallebinin yarısını yayın ![]() ![]() ![]() Çilekleri bol suyla yıkayıp kurulayın ve dilimleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|