Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
günkü, mönü

Bu Günkü Mönü=)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bu Günkü Mönü=)



Hünkar Beğendi
Malzemeler (6 kişilik) :
600 gr kuşbaşı kuzu eti
3 adet olgun büyük domates
2 orta boy soğan
6 çorba kaşığı sıvı yağ (sızma zeytinyağı)
4 su bardağı su
8 adet orta boy patlıcan
2 adet çarliston biber
3 çorba kaşığı silme un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dal dereotu ve maydanoz (süslemek için)

Yapılışı :
Soğanları ince yemeklik olarak doğrayın ve 3 çorba kaşığı sıvı yağ ile pembeleştirin, çarliston biberlerini ince doğrayın bunları da ilave edin ve bir iki dakika çevirin, etleri ilave edin ve 5 dakika süreyle kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş domatesleri de küp şeklinde doğrayıp, tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile ilave edin Dört su bardağı kaynar suyu da ekleyin ve bir taşım kaynadıktan sonra altına iyice kısıp 45 dakika süreyle pişirin (altını yakmadan suyunu çekesiye kadar)
Patlıcanları fırında ya da ocakta köz yapın Yumuşacık piştikten sonra kabuklarını soyun ve robottan geçirin 3 çorba kaşığı sıvı yağı tavaya koyun, unu ilave edin ve hafifçe pembeleştirin, sonra sütü ve patlıcanı ilave edin ve tahta bir kaşıkla pütür pütür olmaması için hızlıca şöyle bir karıştırın, ağzını kapatıp çok kısık ateşte 10 dakika süreyle pişirin İnerken kaşar peynirini de ekleyin ve karıştırın
Servis tabağının ortasına patlıcanları alın ve kenarına etleri yerleştirin Patlıcanların üzerini ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyin ve sıcakken servis yapın

Bulgur Pilavı
Malzemeler (4 kişilik) :
1 tas pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
2 orta boy çok olgun domates
2 adet sivri biber (arzuya göre tatlı ya da acı olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin (tereyağı da olabilir)

Yapılışı :Margarini tencereye koy, biber ve soğanı ince ince kıy pembeleştir, domatesin kabuğunu soy küp küp doğra, 5 dk hepsini pembeleştir Bulguru ilave et, bir iki dakika malzemelerle çevir, 2 kase sıcak suyu dök, tuzunu ilave et, bir taşım kaynat, orta hararette biraz suyunu çekmesini bekle, sonra iyice kısık ateşte suyunu iyice çekesiye kadar 20 dak pişir Suyunu iyice çektiyse, üstüne havlu peçete koyup kapağını kapat, 20 dk dinlendir Dilerseniz servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kimyon serpebilirsiniz

Çilekli Muhallebi

Malzemeler (6 kişilik) :
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı pirinç unu
1 paket vanilya

Not: Fincanlar Türk Kahvesi fincanı olarak yazılmıştır

Yapılışı :
Sütün içine bütün malzemeleri koyup yumurta teli ile iyice şöyle bir karıştırın ve kaynamasından sonra 10 dakika daha geçinceye kadar karıştıra karıştıra pişirin
Komposto kaselerine döküp üstünü iki adet çilek ile zevkinize göre süsleyin ve yeşil fıstık serpin Bir süre ılıdıktan sonra buzdolabına koyun
Yeterince soğuduktan sonra servis yapılmaya hazırdır


Alıntı Yaparak Cevapla

Bu Günkü Mönü=)

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bu Günkü Mönü=)



oohoooo tamda açıkmışım heeee

eee hazırlada yiyelim :D:D:D

paylaşım için saol emeğine saglık birde hazırlasan tam süper olacak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.