Fener Balığı Buğulama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fener Balığı Buğulama TarifiFener Balığı Buğulama MALZEMELER 1 kg fener balığı (fileto çıkarılmış)2 adet orta boy domates 3-4 adet sivri biber 1 limonun suyu 2 adet orta boy soğan 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 dişsarmısak Tuz,Karabiber 3-4 adet defne yaprağı HAZIRLANIŞI Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin![]() ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün![]() Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın![]() Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
|
|
|
|