Bamyalı Tavuk Budu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamyalı Tavuk Budu TarifiBamyalı Tavuk Budu 6 adet tavuk budu 500 gram taze bamya 2 adet domates 2 adet soğan 2 adet sivri biber 1 adet limon Tuz, karabiber Maydanoz Yarım bardak ayçiçek yağı Tavuk butlarını ikiye bölüp suda tuzla beraber haşladıktan sonra tepsiye çıkarın Bamyaları ayıklayıp az bir sirkeyle ovun ve yıkayıp süzün Soğanları doğrayıp yağda kavurun Domatesi soyup doğrayın Biberi de doğrayıp karıştırdıktan sonra bamyayı ilave edin Limonu üzerine sıkın ve 30 dakika kadar pişirin Pişen bamyaları tavukların üzerine serin ve fırına verin 20 dakikada hazırdır Maydanozları da üstüne koyduktan sonra yanında pilav ve salata ile servis yapın |
|