Tako Sandviçleri Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tako Sandviçleri TarifiTako Sandviçleri Tarifi Malzemeler 12 adet tako kabuğu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates 2 diş sarmısak 2 su bardağı haşlanmış barbunya 1 çay kaşığı tozşeker Yarım su bardağı sıcak su 2 dal taze soğan 5-6 dal maydanoz Tuz Üzeri için: 1 adet kırmızı biber 6 adet bebek mısır 1 adet portakalın kabuğu Yapılışı ZEYTİNYAĞINI kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun Üzerine, soyulup küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış sarmısakları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Haşlanmış barbunya, tozşeker ve tuzu da tencereye ilave edin Üzerine suyu ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin Barbunya soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış taze soğanları ve maydanozu ilave edip karıştırın Hazırladığınız harcı tako kabuklarına paylaştırın Portakalın kabuğunu soyup beyaz kısımlarını çıkarın ve uzun şeritler halinde doğrayın Kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayın Bebek mısırları boylamasına ikiye bölün Tako sandviçlerini portakal kabuğu, kırmızı biber ve bebek mısırla süsleyerek servis yapın |
|