Balıklı Ravioli Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Ravioli TarifiBalıklı ravioli tarifi MALZEMESİ 4 kişilik 350 gram ravioli 2 hamsi veya benzeri bir balık safran veya zerdeçal parmezan peyniri ya da eski kaşar rendesi 1 demet roka 100 gram gorgonzola peyniri süt sarımsak tereyağı tuz karabiber YAPILIŞI: 1) Rokayı temizleyip iyice yıkadıktan sonra kurutun ve soyulmuş yarım diş sarımsak, 3 çorbakaşığı süt, hamsi ya da benzeri balıkla birlikte mikserden geçin 2) Gorgonzolayı zar şeklinde doğrayın, sonra da 30 gram (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 3 çorbakaşığı sütle birlikte bir kaba koyup çözdürün sıcak tutun 3) Ravioliyi tuzlu su dolu bir kapta haşlayın Bu suya bir paket de safran ya da zerdeçal ilave etmelisiniz!! Ravioliyi süzün, hazırladığınız sosla karıştırıp üstüne rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşar serpin Birkaç dakika kızarttıktan sonra servis yapın |
|