Evde Beyti Kebap Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Beyti Kebap Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırEvde Beyti Kebap Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler ? 4 su bardağı un ? 2 adet Domates ? 1,5 su bardağı Yaş Maya ? Tuz istenildiği kadar ? 1,5 su bardağı Ilık Su ? Karabiber istenildiği kadar ? Yarım Su bardağı Toz şeker ? 1 adet Yumurta Sarısı ? 500 gr Kıyma ? 6 diş Sarımsak ? 1 su bardağı rendelenmiş Kaşar peyniri Yapılışı; Maydanozu kıyın Domatesleri rendeleyin Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun 4 ince uzun köfte hazırlayın Mayayı ılık suda eritin Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın Üzerini nemli bir bezle örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakın Hamuru dört eşit parçaya bölün ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınız , Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın Afiyet Olsun |
|