Sağlıklı Yemek Tarifleri |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlıklı Yemek TarifleriSağlıklı yemek tarifleri Yoğurtlu kabak salatası (6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişme süresi: 30 dakika Kabakları yıkayıp ince ince kabuklarıyla birlikte rendeleyin Dereotunu ince ince kıyıp, içine ilave edin Biraz da tuz koyup karıştırın Yoğurda sarımsağı kıyıp ekleyin Yoğurt ve kabakları karıştırıp, zeytinyağı ile tatlandırın MALZEMELER 3 adet kabak Yarım demet dereotu 3 diş sarımsak 500 gr yağsız yoğurt 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hurmalı kek (6 kişilik) Hazırlık süresi: 15 dakika Pişme süresi: 50 dakika Yumurta, toz, şeker ve vanilyayı iyice çırpıp, krem kıvamına getirin Pekmezi ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin Unları kabartma tozu ile ilave edip, çok iyi karıştırın Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve kek karışımına ekleyin Tarçını da ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün 160 derece ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin MALZEMELER 1 su bardağı yulaf unu 1 su bardağı normal un Yarım su bardağı esmer şeker 3 yumurta 4 yemek kaşığı üzüm pekmezi 1 çay bardağı fındık yağı Vanilya Kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kase hurma Otlu pilav (6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişme süresi: 30 dakika Pirinci yağ ile hafif kavurun Tuzunu ve sıcak suyunu ilave edin Otların hepsini yıkayıp ince ince kıyın ve pilava ekleyin Suyunu çekene kadar pişirin Demlendikten sonra taze karabiberle tatlandırın Afiyet olsun MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su 15 dal dereotu 15 dal maydanoz 3 yaprak ıspanak Tuz Taze karabiber 2 yemek kaşığı fındık yağı |
Sağlıklı Yemek Tarifleri |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlıklı Yemek TarifleriSağlıklı Yemekler Kapuska (6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk Pişirme süresi: 30 dk Lahanayı ince ince kıyın Tencereye yağı koyun, soğanı da küp küp doğrayıp, hafif kavurun Arkasından salçayı ekleyin Rendelenmiş domatesleri ilave edip hafif kavurun Doğradığınız lahanayı, biraz tuz ve şekeri de ilave edip, orta ateşte pişirin 20 dakika sonra kırık pirinci de ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin Kırmızıbiberle tatlandırıp servis yapın MALZEMELER 1 küçük boy lahana 2 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı kırık pirinç Tuz 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Reçelli muhallebi (6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk Pişirme süresi: 30 dk Soğuk sütü tencereye koyun Pirinç unu ve nişastayı koyup, karıştırın Topaklanmaması için çok iyi karıştırın Koyulaşıncaya kadar pişirin Reçeli de ilave edip, biraz daha karıştırın ve üç dakika daha pişirip, kaselere boşaltın Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında soğutup, servis yapın MALZEMELER 1 litre süt Yarım su bardağı pirinç unu 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı reçel Mercimek salatası (6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk Maydanozu ince ince kıyın Domatesleri de küp küp doğrayıp, maydanozla karıştırın Soğanı ayrı bir kapta ince ince doğrayın, biraz tuz serperek, elinizle yoğurup, öldürün Domatesli karışıma soğanı ekleyin Yeşil mercimeği de ekleyip; biraz tuz, taze karabiber ekleyin Limonu sıkıp, zeytinyağı ile karıştırıp üzerine dökün MALZEMELER 15 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım demet maydanoz 6 dal taze soğan 2 adet olgun domates Yarım limon Tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Taze karabiber |
Sağlıklı Yemek Tarifleri |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlıklı Yemek TarifleriSağlıklı yemekler Fırında domatesli bonfile * 1 kg bonfile parça * 4 adet domates * 4 diş sarmısak * 4 dal fesleğen * 3 dal frenk soğanı * Tuz * Taze karabiber * 1 yemek kaşığı zeytinyağı Domatesleri küp küp doğrayın Sarmısakları da küçük küçük kıyın, domateslerle karıştırın Yağıda ekleyin Bonfileyi ısıya dayanıklı bir kaba alın Domatesli karışımı bonfilenin üzerine dökün Tüm malzemenin üzerine tuz ve taze karabiber serpin Fesleğen ve frenk soğanını da kıyıp ekleyin Daha önceden ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin Çörek otlu tepsi böreği * 3 adet yufka * 250 gr lor peyniri * 100 gr dil peyniri * Yarım demet maydanoz * Yarım demet dereotu * 1 kase su * 2 yemek kaşığı fındık yağı * 1 yumurta sarısı * 1 yemek kaşığı çörek otu Lor peynirini dil peyniriyle harmanlayın Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın, peynirli karışıma ekleyin Suya biraz yağ ekleyin Yufkaları tepsiye dizin Tek tek dizip malzemeyi koyun, katlaya katlaya hepsini sarın En üste yumurta sarısı sürün Üzerine çörekotu serpin 180 derece ısınmış fırında 45 dakika pişirin Yaz teknesi * 1 kase çilek * 250 gr kiraz * 2 dilim karpuz * 2 dilim kavun * 1 kase yabanmersini * 1 çay bardağı taze portakal suyu Meyvelerin hepsini küp küp doğrayın Kirazların çekirdeklerini çıkarıp, ikiye bölün Yabanmersini zaten küçük olduğu için bölmenize gerek kalmayacaktır Bütün meyveleri portakal suyuyla karıştırın Bir adet iri kavunu ikiye bölün, içini oyup, tekne şekline getirin Hazırladığınız meyveleri kavunun içine koyun Arzu ederseniz üzerine vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz |
|