![]() |
Etleri İzgarada Pişirme Yöntemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etleri İzgarada Pişirme YöntemiEtleri ızgarada pişirme yöntemi Hangi et olursa olsun, ızgarada pişirmek bir yönteme bağlıdır ve çok dikkat ister ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuvvetli ateşte pişmesi için etleri 4 santim kalınlığında kesmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri kuvvetli ateşte kaç dakika pişirmelidir? 300 gramlık sığır külbastısı: 10 dakika 200 gramlık sığır bifteği: 7 dakika 200 gramlık dana kotleti: 9 dakika 125 gramlık koyun kotleti: 6 dakika Şişte böbrek: 6 dakika Etleri orta ateşte kaç dakika pişirmelidir? Koyun etinden kotlet pane: 7 dakika Not: Sığır, dana ve koyun butlarından ızgara yapmak isterseniz, eti 4 parmak boyunda, 1 parmak kalınlığında kesiniz, biraz zey- " tinyağı, kıyılmış maydanoz ve sarmısak için marine ediniz ![]() Bazıları, önceden pişirdikten sonra" ızgaraya kor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|