![]() |
Tahıllar Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahıllar Hakkında BilgilerTahıllar Hakkında Hububat: Bitkilerin ayıklanmış ve temizlenmiş tanelerine hububat veya tahıl denir ![]() ![]() Hububat tanelerinde ortalama olarak % 10 protein, % 70 karbonhidrat (nişasta ve şeker) % 10 su, % 2 madensel tuz, % 0,5-8 arası yağ bulunur ![]() ![]() Hububat, bileşimlerinde bulunan karbonhidrat dolayısiyle enerji veren yiyeceklerdir ![]() Hububat: Un, nişasta, bulgur, irmik v ![]() ![]() ![]() Hububattan yapılan bulgur pirinçten daha kıymetli gıda maddesidir ![]() ![]() 100 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahıllar bileşimlerindeki nişasta dolayısiyle enerji kaynaklarıdır ![]() ![]() ![]() Vücut tarafından yakılamayan karbonhidratlar deri altında yağ olarak birikirler ![]() |
![]() |
![]() |
|