Kestane Şekeri Tarifi (Bursa) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Şekeri Tarifi (Bursa)500 gr kestane Biraz vanilya 350 gr tozşeker Kestanelerin dış kabuklarını soyunuz Yıkayıp bir tencereye koyup, üzerine bolca soğuk su koyup, ateşte iç kabuklar soyuluncaya kadar tutunuz Ateşten alıp, iç kabukları da parçalamadan soyunuz Şekeri bir tencereye koyup, üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup, hiç karıştırmadan şekerin erimesini bekleyiniz Şekeri eriyince kestaneleri içine atıp, çok hafif ateşte hiç kaynamadan 2-3 saat pişiriniz Bu sürenin sonunda ateşten alıp, bir gün bekletiniz Ertesi gün tekrar ateşe koyup, yine çok hafif ateşte 2-3 saat pişiriniz, (Ta ki şurubu kestaneler eminceye kadar ) Pişen ve şurubu çeken kestaneleri ateşten alıp, vanilyasını koyup, soğutunuz Soğuyunca kalaylı kâğıtlara sarıp, servis yapınız |
|
|
|