![]() |
Hamur Çeşitleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Çeşitleri NelerdirHamur Çeşitleri Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır ![]() a Yumuşak hamur hazırlama, 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b Sert hamurlar: Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir ![]() ![]() 1 Ozleştirilerek yapılanlar: Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir ![]() ![]() ![]() ![]() 2 Kıyılarak hazırlanan hamurlar: Bunların sertliği kulak memesi kadardır ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Mayalandırarak yapılanlar: Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır ![]() ![]() ![]() ![]() 4 Pişirilerek hazırlanan hamurlar: Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 Katmerli hamurlar: Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|