![]() |
Tulum Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tulum Böreği Tarifi2 su bardağı un 4 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı su Tuz, 180 gram Teremyağ (hamuru yağlamak için) 300 gram tulum peyniri 125 gram ceviz 1 demet dereotu 1 adet yumurta sarısı Kızartmak için; sıvıyağ Yoğurdu, suyu, sıvıyağı ve tuzu derince bir kapta iyice karıştırıp, alabildiği kadar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ![]() Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika dinlendirip, dikdörtgen şeklinde açalım ![]() Erimiş Teremyağ yağı ile iyice yağlayıp, önce iki uzun kenarını üst üste gelecek şekilde katlayıp, tekrar yağlayalım, boyundan da 3'e katlayıp, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim ![]() Tulum peynirini ufaladıktan sonra, içine 1 yumurta, ince kıyım dereotu, 125 gram kıyılmış ceviz ilave edip, iyice karıştıralım ![]() Dinlenen hamuru tekrar dikdörtgen şeklinde açıp, ortadan ikiye bölelim ![]() Yarısına hazırladığımız iç malzemesinden 3'er parmak ara ile yeterince yerleştirelim ![]() Diğer hamur parçasını da üzerine kapatıp, dikdörtgen şeklinde keselim ![]() Önceden ısıtılmış bol sıvıyağda tersli, yüzlü kızartıp, temiz bir kağıt peçete üzerine çıkartarak fazla yağını emdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|