![]() |
Pilav Pişirme Yöntemleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilav Pişirme Yöntemleri TarifiPİLÂV PİŞİRME METODLARI Pilav pişirmede gene olarak iki metod vardır : 1 ![]() ![]() a— Pirinç ayıklanıp fazla oğuşturulmadan birkaç su yıkanır; sonra üzerine oldukça sıcak su konup 15 - 20 dakika bekletilir ![]() ![]() ![]() b— İkinci usulde de pirinç yıkanmadan tuzlu sıcak su ile 2-3 saat ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu her iki şekilde pişirilen pilâvın sindirimi kolay ve sağlığa uygundur ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Garnitürlü pilav yapılmak istendiğinde garnitürlerin daha önceden pişirilmesi lâzımdır Çünkü pirinç daha çabuk pişer garnitürler çiğ kalabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|