![]() |
Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa)Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa) 60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 450 gr şekersiz kestane püresi 1 çay kaşığı vanilya esansı 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 1/4 su bardağı vişne suyu 375 gr (1+1/2 su bardağı) krema (iyice karlanmış) Orta boy bir tencerede, yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, içindekileri bir süzgece aktarınız ![]() ![]() ![]() Tatlıyı bir servis kasesine boşaltıp buzdolabına kaldırınız ![]() ![]() Not: Bu çok lezzetli kremamsı tatlı, istenirse hafif gevrek ve sade bisküviyle ya da üstüne dövülmüş kuru yemiş serpilerek servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|