![]() |
Sazan Haşlaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sazan Haşlaması TarifiSazan Haşlaması Tarifi 2 kiloluk sazan balığı (pulları ve içi temizlenmiş, takoz dilimlenmiş) 12 su bardağı su 1 büyük pırasanın beyaz kısmı (doğranmış) 1 havuç (kabuğu kazınıp doğranmış) 1 demet dereotu 1 çorba kaşığı tuz Büyük bir tencerede suyu kaynatıp pırasa, havuç, dereotu ve tuzu koyunuz ![]() ![]() Dilimlenmiş sazanları azar azar, suyun kaynamasını durdurmayacak biçimde atarak, tencerenin kapağını kapatınız ![]() ![]() Delikli kepçe yada mutfak maşasıyla balıkları çıkarıp, bir servis tabağına koyarak servis ediniz ![]() Not: Sazanları soğuk servis edecekseniz haşlama suyunda soğumaya bırakıp sonra çıkararak buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis ediniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Sazan Haşlaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sazan Haşlaması Tarifi1 ![]() 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 hıyar (kabuğu soyulup, doğranmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış) 10 tane-karabiber 1 tatlı kaşığı dereotu 1 diş sarımsak (dövülmüş) 2 defne yaprağı 1 kahve kaşığı hindistancevizi 2 tatlı kaşığı tuz 3+1/2 su bardağı su 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 3 çorba kaşığı un Geniş bir tencereye kereviz rendesi, hıyar, maydanoz, tane-karabiber, dereotu, sarımsak, defne yaprağı, hindistancevizi ve tuzu koyup, üstüne sazan balığı filetolarını yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi orta ateşe oturtup kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, balık filetolarını düz, bir spatulayla ısıtılmış bir tabağa çıkararak üstlerini alüminyum kağıtla örtünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek, kaseye süzdüğünüz pişme suyunu azar azar, yağ - un karışımına katınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu baktaki balıkların üstüne dökerek, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|