Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hafif, tarifler, yaza, özel

Yaza Özel Hafif Tarifler

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaza Özel Hafif Tarifler



Yaza özel hafif tarifler

Brokolili karışık salata

Malzemeler:

200 gr brokoli, 150 gr havuç, 10 kırmızılahana yaprağı

Sos için:

1 yumurta, Yarım çorba kaşığı hardal, 1 su bardağı yoğurt, Yarım çorba kaşığı limon suyu, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pembe tane biber, Tuz

Hazırlanışı:

Brokoliyi temizleyip çiçek çiçek ayırın Havucu temizleyip elma gibi dilimleyin Kırmızı lahana yapraklarını iri şeritlere kesin Brokoli ve havuçları hafif haşlayın Yumurta, hardal, yoğurt, limon suyu, tuz ve zeytinyağını bir kapta mikserle çırparak sosu hazırlayın Brokoli, havuç ve lahana yapraklarını salata kasesine alıp üzerine sosu gezdirin Pembe biber taneleriyle süsleyip servis yapın

Kabaklı kiş

Malzemeler:

Hamuru için:

1 su bardağı un, 75 gr tere yağ, 1 tutam tuz, 4 yemek kaşığı soğuk su,

İç harcı için:

3 kabak, 100 kaşarpeyniri, 30 gr tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, 150 gr tulum peyniri, Dereotu, Taze nane, Tuz, Karabiber

Hazırlanışı:

Hamur için gerekli un, tuz, tereyağı karıştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun Buzdolabında 15 dakika bekletin Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin 15 dakika buzdolabında soğutun Tencerede yağı eritin Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun Sürekli karıştırarak sütü ilave edin Kısık ateşte kadar pişirin 2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin Tulum peynirini ekleyip karıştırın Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin Bu karışımı kalıba dökün Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin Sıcak servis yapın

Kaşarlı mantar

Malzemeler:

500 gr büyük boy mantar, 4 domates, 3 sivribiber, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri, Tuz, Taze nane yaprakları

Hazırlanışı:

Mantarların alt kısımlarını koparıp bol suyla yıkayın ve süzün Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın Sivribiberleri temizleyip küçük doğrayın Zeytinyağı, tuz, domates ve biberleri bir kasede harmanlayın Mantarların boş kısımlarına harmanladığınız iç malzemeyi doldurun ve fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine serpiştirin Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin Mantarları fırından alıp servis tabağına dizin Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.