Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cin, sazan, tarifi, usulü

Çin Usulü Sazan Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Sazan Tarifi



Çin Usulü Sazan Tarifi

1-1,5 kg'lık 1 sazan balığı (temizlenmiş)

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

2 soğan (doğranmış)

2 havuç (kabukları kazınıp, halka doğranmış)

2 çorba kaşığı kereviz rendesi

2 diş sarmısak (dövülmüş)

6 tane-karabiber

1/2 su bardağı elma sirkesi

4 çorba kaşığı siyah tereyağı (sıcak)

Sosu:

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1 büyük soğan (ince doğranmış)

90 gr mantar (temizlenip, ince doğranmış)

1+1/2 su bardağı et ya da tavuk suyu

30 gr (2 çorba kaşığı) unlu tereyağı

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

Baharat torbası:

4 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı

Önce, fırınınızı hafifçe (150 C) getirip ısıtınız

Balık tenceresine 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, ağır ateşte eritiniz Soğan, havuç ve kereviz rendesini ekleyip, tencerenin üstünü örterek sebzeleri 5 dakika pişiriniz Baharat torbası, sarıısak ve tane-karabiberleri katıp, balığı tencereye yerleştiriniz Sirkeyi ekleyip, kalan 2 çorba kaşığı tereyağla yağlanmış bir yağlı kağıtla tencereyi örterek, balığı orta ateşte, pişme suyu kaynayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, yağlı kağıdı atınız

Tencerenin kapağını kapatıp fırına sürerek, balığı fırında 1 saat daha pişiriniz (Ara-sıra büyük madeni bir kaşıkla pişme suyundan alıp, balığın üstüne dökünüz)

Bu arada sosu hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz Mantarları ekleyip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi sallayarak mantarları yağa bulayınız Et/tavuk suyunu ve baharat torbasını ekleyip, sıvıyı kaynatarak, sosu yarısını çekene kadar pişiriniz

Baharat torbasını çıkarıp atınız Unlu tereyağı sosa küçük parçalar halinde katıp, sürekli karıştırarak yediriniz Tuz ve biberi serpip karıştırınız Tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltınız

Balığı fırından alıp, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız (Pişme suyunu ve sebzeleri atınız) Sosu balığın üstüne döküp, üstüne sıcak siyah tereyağı gezdirerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.