![]() |
Polonya Usulü Sazan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polonya Usulü Sazan TarifiPolonya Usulü Sazan Tarifi 1,5-2 kg'lık sazan balığı (temizlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 orta boy soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış) 2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 6 orta boy havuç (kazınıp halka biçimi dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1+1/2 su bardağı balık suyu 15 gr (1 çorba kaşığı) unlu tereyağı (sıcak servis edilecekse) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Bir balık tenceresinde ya da derin, dar ve uzun bir tencerede, tereyağı ve zeytinyağı karıştırıp, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, balığı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, sıcak olarak saklayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|