Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavanın, noktaları, püf, yapımının

Baklavanın Yapımının Püf Noktaları!

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklavanın Yapımının Püf Noktaları!



Baklava, başta bizim mutfağımız olmak üzere Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında önemli bir yere sahip bir çeşit hamur tatlısıdır Hakiki baklavanın bazı püf noktaları bulunur

Baklava genelte 40 kat hamurdan yapılırsa makbul olur Açılan yufkalar da karşısı görülecek kadar ince olmalıdır Hamuru ince açmaya çalışırken dağılmaması için yeterince yumurta kullanılmalıdır Hamur içerisinde kullanılan unun sarı, sert buğday hamuru olması gerekmektedir

Baklavanın kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyu eklenmelidir Limon suyu hamurunuzun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır

Baklava yapımında kullanılan tereyağın kalitesi ayrı önem taşır Tereyağı kullanmak istemiyorsanız süt oranı yüksek katı margarinler kullanılmalıdır

Baklavanın şerbetini hazırlarken ise mutlaka çeyrek limon katılmalıdır Bu sayede şerbetin şekerlenmesi önlenecektir

İşte evde basit baklava tarifi!

Malzemeler

2 adet baklava yufkası

2 ActiFry kaşığı dövülmüş ceviz

1 ActiFry kaşığı dövülmüş fındık

1 ActiFry kaşığı esmer şeker

4 ActiFry kaşığı su

1 ActiFry kaşığı tereyağı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.