![]() |
Baklavanın Yapımının Püf Noktaları! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklavanın Yapımının Püf Noktaları!Baklava, başta bizim mutfağımız olmak üzere Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında önemli bir yere sahip bir çeşit hamur tatlısıdır ![]() ![]() Baklava genelte 40 kat hamurdan yapılırsa makbul olur ![]() ![]() ![]() ![]() Baklavanın kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyu eklenmelidir ![]() ![]() Baklava yapımında kullanılan tereyağın kalitesi ayrı önem taşır ![]() ![]() Baklavanın şerbetini hazırlarken ise mutlaka çeyrek limon katılmalıdır ![]() ![]() İşte evde basit baklava tarifi! Malzemeler 2 adet baklava yufkası 2 ActiFry kaşığı dövülmüş ceviz 1 ActiFry kaşığı dövülmüş fındık 1 ActiFry kaşığı esmer şeker 4 ActiFry kaşığı su 1 ActiFry kaşığı tereyağı |
![]() |
![]() |
|