Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayçiçek, bakla, tarifi, taze, yağlı, yapılır, yapılışı, yemeği

Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri




Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği !!


Tür : Sebze Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER

? 1 kilo bakla

? 1 baş soğan

? 1 demet dereotu

? 1 çorba kaşığı un

? 1 çorba kaşığı toz şeker

? 1 adet limon

? Yarım su bardağı ayçiçek yağı

? Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün

Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin

Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin

Afiyet Olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.