![]() |
Soğanlı Ciğer Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Ciğer Yahnisi TarifiSoğanlı Ciğer Yahnisi Tarifi 800 gr soğan (iri kuşbaşı doğranmış) 800 gr dana ciğeri (zarı alınıp kuşbaşı doğranmış) 300 gr tereyağı 100 gr (3/4 su bardağından biraz fazla) un (elenmiş) 4 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber 7+1/2 su bardağı et suyu 500 gr patates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Büyük bir tencereye 3/4'ü kadar su doldurup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencerede yağı, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, yahniyi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|