Tavuklu Pay Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Pay TarifiHAMURU İÇİN: 600 gram un 200 gram margarin 2 adet yumurta 1 çay kasığı tuz ÜZERİ İÇİN: Un, yağ ve sütten besamel sos hazırlanacak 1 adet yumurta 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi İÇİ İÇİN: 500 gram tavuk eti 1 adet küçük boy kuru soğan 100 gram margarin 1 çay kasığı köri Tuz Karabiber Kuru soğanları rendeleyip, margarin yağında yumuşattıktan sonra, tavuk etlerini ilave edip, kavuralım ![]() Ağzını kapatıp, tavuk suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim ![]() Suyunu çekince biraz daha kavurup, yeterince tuz, karabiber ve bolca köri ilave ettikten sonra karıştırıp ocaktan indirelim ![]() Hamur malzemesini karıştırıp, iyice yoğurduktan sonra 5-10 dakika dinlendirelim ![]() Her zaman yaptığımız gibi unu yağda kavurup, süt ilave edrek beşamel sosumuzu pişirelim ![]() Yeterince tuz ilave edip, ılındıktan sonra içine 1 yumurta ilave edelim ve iyice çırpalım ![]() Isıya dayanıklı 30 cm çapındaki tepsimizi margarin ile yağladıktan sonra hamuru elimizle bastıra bastıra tepsinin dibine ve hafifçe yanlarını kaplayacak şekilde yayalım![]() Hamuru birkaç yerinden çatalla delip, üzerine hazırladığımız tavuklu iç malzemesini yayalım, onun da üzerine beşamel sosu dökelim ![]() En üstüne de kaşar peyniri rendesi serpip, önceden ısıtılmış 180°C'li fırında üzeri renk alıncaya kadar pişirelim ![]() Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra ılık olarak servis yapalım ![]() Not: İsteyenler, tavuklu iç malzemeye arzu ettiği kadar mantar ilave edebilirler
|
|
|
|