Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, güveçte, kuru, tarifi, turşulu

Güveçte Turşulu Kuru Fasulye Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Turşulu Kuru Fasulye Tarifi



Güveçte Turşulu Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler:
Yarım kilo kuş başı kuzu eti
2 su bardağı kurufasulye
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 çorba kasesi domates turşusu
1 yemek kaşığı kuru nane
2 su bardağı sıcak su
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

Kuru fasulyeyi akşamdan suda ıslatın Eti yıkayıp tencereye alın Suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğan ve yağı ekleyip kavurun Salça ve biber salçasını katıp kavrulunca ateşten alın Kuru fasulyeyi bir taşım kaynatıp süzün (Gazını almak için) Etlerin üzerine ilave edip 2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın Güveç kaplarına paylaştırın Üzerlerine tuz, kuru nane ve dilimlenmiş domates turşularını koyup üzerlerini folyo ile kapatın 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirip sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.