Kremalı Domat Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Domat TarifiHamuru için: 2 adet yumurta 20 gram yaş maya 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı şeker 1 tutam tuz 3,5 -4 su bardağı un Sosu için: 200 gram bitter çikolata 200 gram çiğ krema Kızartmak için sıvı yağı Yaş mayayı bir kabın içine alın, üzerine ılık sütü koyun 10 dakika kadar bekleyip üzerine yumurta, şeker, tuz, zeytinyağı ilave edip karıştırın Bu karışımın üzerine unu ve suyu yavaşça ekleyip bir hamur yoğurun Hamuru 15 dakika dinlendirip elinizle parçalar koparın Halka şeklini verin ve çok kızgın olmayan bir yağın içine atıp iki yüzünü de kızartın Bitter çikolatayı ısıtılmış çiğ kremanın içinde eritin ve sos kıvamına getirin Domatlerin üzerine bu sosu dökün, üzerine istenirse pudra şekeri serpip servis yapın |
|