Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
birbirinden, farklı, reçel, tarifleri

Birbirinden Farklı Reçel Tarifleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Birbirinden Farklı Reçel Tarifleri



Birbirinden farklı reçel tarifleri

Limon reçeli

Malzemeler:

6 limon, 3 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı su, Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Limonların kabuklarını rendeleyin Bir tencerede su kaynatın Limonları içine aktarıp bekletin Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın Üç gün sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın

Gül reçeli

Malzemeler:

350 gr reçellik gül, 6 su bardağı tozşeker, 25 su bardağı su, 2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin Hafif ovup yarım saat bekletin Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın

İncir reçeli

Malzemeler:

8 incir, 2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı vanilya,

Hazırlanışı:

Su ve tozşekeri bir tencereye alın Orta ateşte şeker eriyip, hafif koyulaşıncaya kadar pişirin İncirleri bol suyla yıkayıp kabuklarını soyun İçlerini dört eşit parçaya bölün ve kaynayan şekerin içine aktarın Vanilyayı ekleyin Ara ara karıştırarak 20 dakika kadar pişirin Soğumaya bırakın Ilındıktan sonra kavanozlara aktarın İyice soğuyunca kapağını kapatıp incir reçelini servise hazır hale getirin

Şeftali reçeli

Malzemeler:

1 kg şeftali, 1 kg tozşeker, 2 diş karanfil, Yarım su bardağı file badem

Hazırlanışı:

Şeftalileri elma gibi dilimleyin Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin Meyvelerin suyunu bırakması 5-6 saat için bekletin Kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın Reçel kıvamını alınca limon suyu ve bademi ekleyip 5 dakika daha kaynatın Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın Kapaklarını kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.