Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, tarifi, tutmaç

Tutmaç Adana Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tutmaç Adana Tarifi



TUTMAÇ (ADANA)

MALZEMESİ:
300 gr haşlanmış mercimek,
8 bardak et suyu,
3 bardak un,
2 bardak yoğurt,
su,
pul biber,
nane,
katıyağ,
tuz

Unu suyla yoğurup mantı hamuru kalınlığında açın ve karelere bölün Mercimeği hamurların ortalasına koyup bohça biçiminde yapıştırın ve güneşte kurumaya bırakın Kuruyunca et suyunda haşlayıp, ağır ağır ve karıştırarak yoğurdu ilave edin Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın ve ateşten alın Üzerine tereyağında kızdırılmış biber ve kuru naneyi gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.