![]() |
Cin Usulü Sazan Baligi Cin Mutfagi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cin Usulü Sazan Baligi Cin MutfagiCin Usulü Sazan Baligi -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 1,5 kg ![]() 3/4 su bardağı su Yarım su bardağı et suyu 1 su bardağı sek beyaz şarap 1/2 çorba kaşığı rafine yağ Harcı : 4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş) 4 adet ince kıyılmış taze soğan 1 dilim kıyılmış jambon 1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yapilisi: Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiber karıştırılır ![]() Hazırlanan bu harç sazan balığının karnına doldurulup balığın karnı iple dikilir ![]() ![]() Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirilip, tencere yarıya kadar kaynar suyla doldurulur ![]() ![]() Büyük tencere orta ateşe oturtulup, balık 45 dakika buharda pişirilir ![]() Büyük tencerenin kapağı açılarak, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|