Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doldurulmuş, ekmek, içi, renkli, tarifi

İçi Renkli Doldurulmuş Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçi Renkli Doldurulmuş Ekmek Tarifi



Malzemesi:
1 adet tost ekmeği,
küçük bir paket margarin,
2-3 dilim ince kesilmiş salam
İçi için:
2-3 adet sosis,
6 adet kornişon turşu,
2-3 çorba kaşığı konserve bezelye,
10 adet biberli yeşil zeytin
Jölesi için:
1/8 L su,
1 çay kaşığı et suyu,
2 çorba kaşığı sirke,
3/4 çay kaşığı,
tuz, karabiber,
5 yaprak jelatin

Hazırlanışı:
Tost ekmeğinin bir kenarından ince bir dilim kesin Ekmeğin içini oyunu Kenar kalınlığı yaklaşık 1/2 cm kalana kadar oyun (Bunun için uzun ve keskin bir bıçak ve bir kaşık kullanın) Ekmeğin içine margarini sürün Salam dilimlerini yerleştirin Jöle için sıcak su ile et suyunu karıştırın Sirke, tuz, karabiberi ilave edin Eritilmiş olan jelatini de katın Tekrar baharatlandırın sonra soğumaya bırakın
Ekmeğin içine verilen malzemeleri doldurun Sonra jöleyi yavaş yavaş doldurmaya başlayın İçi doldurulmuş olan ekmeği aliminyum kağıda sarın dik olarak buzdolabında bir kaç saat donmasını bekleyin Servis yapmadan evvel ince dilimler halinde kesin

Önemli nokta: Jöle donmaya başladıktan sonra tekrar ısıtmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.