|
|
Konu Araçları |
almanya, apfelstrudel, çörek, elmali, mutfagi |
Apfelstrudel (Elmali Çörek) Almanya Mutfagi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Apfelstrudel (Elmali Çörek) Almanya MutfagiApfelstrudel (elmali ÇÖrek) -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: Un 14 çorba kaşığı (125 gr) Tuz Bir çimdik Margarin 25 gr Yumurta (Hafifçe çırpılmış) 1 adet Sıcak su 3 çorba kaşığı Tereyağı (erimiş) 1 çorba kaşığı Elma (Soyulmuş, gobeği çıkarılmış ve ince ince dilimlenmiş) 1,5 kilo Toz şeker 100 gr Badem (Kıyılmış) 50 gr Çekirdeksiz üzüm (Sultani) 50 gr Ekmek kırıntısı 25 gr Tarçın Yarım çay kaşığı Yapilisi: Unla tuzu derin bir kabın içine eleyin Margarini katın ve parmaklarınızla ezerek unla karıştırın Sonra yumurta ile sıcak suyu katarak katı bir hamur yapın Hamuru hafifçe unlanmış düz bir yere koyun ve iyice yoğurun Yoğurduğunuz hamuru naylon bir beze sararak ılık bir yerde 30 dakika süreyle dinlendirin Hamuru açacağınız yere düz bir tülbent serin üzerini iyice unlayın ve hamuru bu tülbentin üzerinde açın Yufka halinde açılmış hamuru biraz daha inceltmek için, yufkayı tülbentiyle birlikte elinizin üst tarafına alın ve sağa sola çekiştirerek yayın Hamurun soğumaması için çok hizli yapmalisiniz Erimiş yağı yufkanın üzerine sürün, sonra ayrı bir yerde birbirine karıştırdığınız malzemeyi yufkanın üzerine eşit ölçülerde serin ve tülbentin yardımıyle yuvarlaya yuvarlaya sıkıca sarın Hazırladığınız çöreği hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve üzerini tekrar erimiş yağla yağlayın Daha Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 40 dakika veya altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin |
|