Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helou, tadjin, tarifi

Tadjin Helou Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadjin Helou Tarifi



Tadjin Helou Tarifi

6 kişilik malzemeler:
makarna veya Filo hamur
500 gr koyun eti ve dana eti
1 soğan
400 gram ceviz içi
30 gram kuru üzüm
5-6 kuru erik
su
tereyağı
zeytinyağı
tuz ve biber

Yaz için:
3 patlıcan
2 yeşil biber
6 dolmalık kabak

Kış için:
1 ayva
12 pırasa
4 pancar
su
şeker

Bütün mevsim sebzelerini ayıklayıp yıkayın ve doğrayın Kuşbaşı doğranmış etlerle birlikte soğanı az yağda kavurun Mevsim sebzelerini tuz ve biber ile ekleyin Kuru üzüm ve erikleri de ekleyin Büyük bir güceve ya da 16 adet porsiyonluk güvecin dibini yaplayın, dibe hamur ya da haşlanmış çubuk makarnayı taşırarak döşeyin, üzerine etli sebzeli karışımı döşeyin En üste cevizleri serpişitirin, makarna ya da hamuru kapatın Fırında 20 dakika pişirip, güveciyle beraber servis edin

Not: Arzu ederseniz, sebzeleri kızartarak da güvece ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.