Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nevşehir, pita, tarifi, turşulu

Turşulu Pita Tarifi (Nevşehir)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşulu Pita Tarifi (Nevşehir)



1 adet ekmek hamuru

Yarım kahve fincanı sıvıyağ

İçi için:

Yarım kg lahana turşusu

1 çorba kaşığı salça

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Yağlamak için:

1 çay bardağı sıvıyağ

Önce iç hazırlanır Lahana turşusu yıkanır ve suyu süzülür Tavaya sıvıyağ konur, ısınınca turşu eklenir, bir kaç dakika sonra salça atılır ve biraz daha kavrulur Fırından alınan ekmek hamuru 5 eşit parçaya bölünür Her parça unlu masada oklavayla tatlı tabağı kadar açılır Her katın arasına biraz yağ sürülür ve üst üste konur Sonra bu üst üste hamurlar oklavayla olabildiğince ince açılır Yarısına lahanalı iç konur ve büyük bir poğaça gibi kapatılır Kenarları kıvıra kıvıra kapatılır Üzerine az yağ sürülür Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.